Urmărește emisiunea live


Metrorex, măsuri în cazul aglomerării stațiilor: trenuri la interval de 3 minute și benzi de restricţionare

Metrorex va monta benzi de restricţionare a accesului în staţii, pe care le va amplasa înaintea aparatelor de validare, pentru situaţiile în care pasajele de trecere se vor aglomera, potrivit Agerpres


"Metrorex continuă seria de măsuri pentru deplasarea în siguranţă a călătorilor între staţiile de corespondenţă Piaţa Unirii 1 - Piaţa Unirii 2 şi Piaţa Victoriei 1 - Piaţa Victoriei 2, ca urmare a situaţiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf. Astfel, începând cu data de 10.01.2017, echipe mixte formate din angajaţi Metrorex, Poliţia Metrou, agenţi de pază, reprezentanţi ai Jandarmeriei şi ai ISU sunt prezente în intervalele orare 07:30-10:00 şi 16:30 - 19:00, în cele patru staţii de metrou, pentru coordonare şi intervenţie în caz de necesitate", se precizează în comunicatul Metrorex.

De asemenea, fiecare agent va transmite Dispeceratului Central evoluţia situaţiei din teren. 

"În cazul aglomerării pasajelor de trecere, se fac anunţuri repetate de informare a călătorilor cu privire la restricţionarea temporară a accesului înaintea aparatelor de taxare, precum şi pentru staţionarea la nivel peron sau vestibul. În plus, vor fi montate benzi de restricţionare a accesului, amplasate înaintea aparatelor de validare", mai spun reprezentanţii metroului. 

Metrorex funcţionează la capacitate maximă, cu 65 de trenuri, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 - 9:00 şi 17:00 - 19:00), pe toate magistralele. Intervalul cu vârf de trafic va fi extins până la descongestionarea aglomeraţiei din staţii. 

În plus, se asigură succesiunea trenurilor la un interval de maximum 3 minute la orele de vârf pe Magistrala 2, 2-3 minute, pe tronsonul comun al Magistralelor 1 şi 3 (Eroilor - Nicolae Grigorescu) şi 5-6 minute în restul timpului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel