Metrorex a dat aproape 100 de milioane de euro pe vagoane prea late. Taie din peroane

Metrorex a dat  97 de milioane de euro pe 19 vagoane de metrou. Surpriza a fost când au venit primele șase. Vagoanele sunt mult mai mari decât cele din circulație. Când ajung în stații, lovesc peroanele. Soluția găsită: tăierea peroanelor. 

Peroanele tuturor celor 14 staţii de pe Magistrala II de metrou (Berceni - Pipera - n.r.) trebuie modificate, a anunţat, miercuri, Ion Rădoi, preşedintele Unitatea Sindicatului Liber din Metrou (USLM), potrivit Agerpres.

"Este vorba de noile trenuri de metrou, comandate de administraţia Metrorex, şi cu care ar fi trebuit să circulăm încă din această lună. Au fost comandate în total 16 trenuri, iar până acum au fost livrate şase. Problema este că noile garnituri sunt mai late decât cele pe care le utilizăm în prezent, iar din acest motiv peroanele tuturor celor 14 staţii de pe Magistrala II vor trebui modificate. Concret, din peroane se vor tăia câte 5 -10 centimentri", a spus Ion Rădoi.

VEZI și: Staţia de metrou "Bucureşti", inaugurată în Sankt Petersburg

"Nu pot estima la ce sumă se va ridica procedura de modificare a peroanelor din staţii. Banii vor fi suportaţi cu siguranţă de Metrorex", a mai spus preşedintele USLM.

Directorul Metrorex susţine că s-a ţinut cont de prevederile Standardului referitor la gabaritul vagonului de metrou din ediţia 1975. Contractul a fost încheiat în 2009 cu o firmă spaniolă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel