Metodologia pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare din universităţi s-a modificat

cercetare_hepatita_analize_laborator_medic
cercetare_hepatita_analize_laborator_medic
Guvernul a modificat, miercuri, metodologia-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior, eliminând o serie de constrângeri.

"Se elimină constrângerea referitoare la desemnarea obligatorie a unei probe de concurs ca fiind o prelegere publică, ceea ce asigură respectarea competenței instituției de învățământ superior în elaborarea metodologiei proprii. De asemenea, se elimină condiția ca personalitățile din străinătate, care trimit scrisori de recomandare privitoare la calitățile profesionale ale unui candidat, să provină numai din instituțiile de învățământ superior și de cercetare din lista aprobată prin ordinul ministrului Educației, conform art. 216 alin. (2) lit. (f) din Legea nr. 1/2011", transmite Guvernul.

Modificările au fost reglementate prin Hotărârea Guvernului nr.457/2011 aprobată în şedinţa de miercuri.

Executivul apreciază că prin această hotărâre se asigură derularea, în condiții optime, a procesului de ocupare a funcției didactice de profesor universitar în învățământul superior, care este de competența universităților, se creează condiții pentru derularea procesului de evaluare a instituțiilor de învățământ superior, în vederea obținerii acreditărilor sau a autorizațiilor de funcționare provizorie, şi se poate asigura derularea procesului de stabilire a componenței comisiei de concurs, care este de competența instituției de învățământ superior care organizează concursuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel