Meteo. Val de căldură neobișnuit pentru această perioadă

Un val de căldură neobișnuit pentru această perioadă va pune stăpânire pe Europa, cu temperaturi de până la 30 de grade.

Temperaturi anormal de mari se vor înregistra inclusiv în nordul Scandinaviei și  chiar spre Oceanul Arctic, precum și în Groenlanda și Svalbard, informează Severe-Weather.eu.

Temperaturile vor fi cu 7-10 grade Celsius mai mari decât normalul acestei perioade. Astfel, temperaturile vor urca până la 25-26 de grade în centrul continentului, începând de joi-vineri, și vor atinge și depăși pe alocuri 30 de grade Celsius, în unele zone din Franța și Spania, în acest weekend.

În Pensinsula Scandinavă temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, cu 15 grade mai mult decât media lunii octombrie.

Masa de aer cald se va extinde inclusiv înspre Oceanul Arctic, unde temperaturile vor fi mai mari cu 15-18 grade decât cele obișnuite.

România va fi beneficia  de temperaturi ridicate, acestea  situându-se  peste 23 de grade Celsius, mai ales în vestul, sud-vestul și sudul țării.

Totuși, potrivit ANM, vremea se va răci însă în toată țara spre sfârșitul săptămânii, când va crește și probabilitatea de apariție a ploilor.

Vezi si: ANM, prognoza meteo. Vremea pentru două săptămâni, pe regiuni

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel