METEO: Cea mai scăzută temperatură din ţară. Ger intens

Minus 22 de grade Celsius la Joseni, cea mai scăzută temperatură din ţară, exceptând zonele montane.

La staţia meteo Joseni s-au înregistrat, luni dimineaţă, minus 22 de grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din ţară, exceptând zonele montane. Potrivit specialiştilor de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, în afară de valoarea de minus 22 de grade Celsius, măsurată la Joseni, temperaturi scăzute au fost şi la celelalte staţii din Harghita.

La staţia de munte Bucin au fost minus 20 de grade Celsius, la Topliţa termometrele au arătat minus 19 grade, la Miercurea Ciuc cea mai scăzută temperatură a fost minus 16 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură, de minus 11 grade Celsius. Valoarea de minus 22 de grade Celsius, consemnată la Joseni, este cea mai scăzută din ţară, 'exceptând zonele montane', a precizat, pentru Agerpres, meteorogul de serviciu Udo Reckerth.

[citeste si]

Potrivit sursei citate, aceste valori nu sunt cele mai scăzute ale perioadei, în ziua de 26 februarie 2003 înregistrându-se minus 25 grade Celsius la Miercurea Ciuc, iar în 27 februarie 1965 fiind consemnată valoarea de minus 32 de grade Celsius la Joseni şi de minus 26 grade Celsius  la Miercurea Ciuc şi Topliţa. Răcirea vremii a fost cauzată, a precizat meteorologul Udo Reckerth, de 'o masă de aer arctic care a coborât în special în Rusia şi în Nordul Europei, dar a avansat şi spre în Europa Centrală destul de mult şi zona de Sud Est a Europei'.

În perioada următoare se menţine vremea rece, cu nopţi geroase, iar cerul va fi temporar noros şi se vor înregistra fulguieli. Minima absolută a lunii februarie s-a consemnat la Miercurea Ciuc, în anul 1987, când mercurul termometrelor a arătat minus 35 de grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel