Meteo 11 - 12 ianuarie 2020. ANM: Vremea se schimbă

Ce ne așteaptă în acest weekend din punct de vedere meteorologic aflăm în rândurile de mai jos.

Meteorologii anunță, pentru acest weekend, temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice lunii ianuarie, cu valori ce ajung la 12 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -6 și 4 grade. Și în Capitală, termometrele vor arăta valori mai mari decât normalul perioadei.

În țară, în cursul zilei de sâmbătă, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii ianuarie, cu maxime ce se vor încadra între 2 și 12 grade și minime între -6 și 4 grade.
Cerul va avea înnorări temporare, dar numai izolat se vor semnala precipitații slabe - ploi trecătoare în sudul extrem și în sud-est și mai ales lapoviță sau fulguieli în zona Carpaților Orientali și în Moldova, unde cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la începutul zilei pe crestele montane și în extremitatea de sud-vest, iar seara și noaptea în regiunile estice. Pe spații mici se va semnala ceață, transmite ANM.
Și în Capitală, în ziua de sâmbătă, valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, iar dimineața vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de 0...2 grade.


Pentru duminică, în țară, meteorologii anunță temperaturi mai scăzute, însă valorile din timpul zilei vor fi, iarăși, mai ridicate decât cele obișnuite. Minimele nopții de duminică spre luni se vor apropia de mediile climatologice specifice datei în majoritatea zonelor.


„Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime între -10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 1 grad pe litoral. În vest și în nord-vest și parțial în centrul teritoriului nebulozitatea joasă va fi persistentă, local, mai ales noaptea, va fi ceață și izolat vor fi posibile fulguieli sau burniță. În restul țării cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și doar izolat ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în est și în sud-est", informează sursa citată.


În Capitală, duminică, valorile se vor situa peste cele caracteristice acestei perioadei din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și se va semnala ceață, cu probabilitate mai mare în cursul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de -3...-1 grade


De luni, pe parcursul zilei, temperaturile vor fi în jurul celor normale pentru această dată în centrul țării și în zonele joase din vest și nord-vest, zone unde nebulozitatea stratiformă și ceața vor fi persistente.


În restul teritoriului, în condiții de cer variabil și ceață pe spații mici în orele dimineților, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 8 grade. Minimele termice de marți dimineață, în marea lor majoritate apropiate de normele perioadei, vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile intramontane și 2...3 grade pe litoral. Vântul va sufla slab și moderat, scrie Mediafax.


La București, maximele vor fi de 7...8 grade. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi -4...-3 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până spre -7 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel