Metafore ale spiritualității la Galeria Calderon

Metafore ale spiritualității la Galeria Calderon
Metafore ale spiritualității la Galeria Calderon

Începând de ieri, 11 ianuarie, la Galeria Calderon a Centrului Cultural „Mihai Eminescu" s-a deschis expoziția Alin Caracaș și invitații săi. 

Expoziția este cel de al doilea eveniment din proiectul „Un artist, o temă și prietenii săi". La eveniment au participat invitații lui Alin Caracaș, pictorii: Valentin Baban, Ioana Badea, Florentina Bazgan, Adrian Branea, Elena Dumitrescu, Victor Radocea, Florin Ioan Stoenescu, Bogdan Turcea și Alexandru Zană. Tema expoziției a fost Corporalitatea.

A luat cuvântul Elena Scurtu, director al Galeriei de Artă Calderon, Maria Alexe, unul dintre curatori și inițiatorul proiectului, Florin Ioan Stoenescu, unul dintre expozanți și unul din mentorii artistului Alin Caracas, criticul de artă Speranța Ștefănescu și sculptorul Alin Caracaș.

Artistul Alin Craracaș, cel care a inițiat acest dialog a declarat în exclusivitate pentru DC News: „Lucrările expuse reprezintă imaginea complexă a preocupărilor mele. Fiindcă sunt în primul rând medic, am considerat sculptura o formă de studiu a anatomiei umane. Nu o să vedeți în această expoziție doar forme frumoase și tinere, acele imagini pe care le promovează în principal revistele glossy, o să vedeți imagini complexe ale corporalității, forme care sunt metafore ale unei anumite spiritualități".

Maria Alexe, unul dintre curatori a spus la rândul său: „Această expoziție este și pentru noi o premieră. Este prima expoziție de sculptură pe care o organizăm, până acum am mai expus sculpturi în expoziții colective. Sper ca acest eveniment să aibă asupra publicului iubitor de artă impactul la care sperăm. Ioana Badea, cel de al doilea curator a declarat: „Așteptăm cu emoție reacția publicului, fiind și curator și expozant. Simt că „Balerinele" mele sunt într-o companie adecvată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel