Mesajul lui Iulian Bulai, lider USR, despre Iisus, din cauza drogurilor

De ce a ”proferat” liderul USR Iulian Bulai afirmații care pot fi considerate jignitoare de către milioane de români, chiar în preajma unei mari sărbători religioase? Nu este vorba despre o gafă.

Iulian Bulai s-a afirmat drept principal comunicator al USR în spațiul public, după  ce Barna a eșuat  la prezidențiale și s-a concentrat pe luptele pentru păstrarea controlului în partid și în alianța cu PLUS.

De ce a ”proferat” vocea USR afirmații considerate jignitoare de către milioane de români, chiar în preajma unei mari sărbători religioase? Nu cred că este vorba despre o gafă, așa cum, nici ”roata motrice” a PLUS nu a făcut o greșeală când a lăudat  traiul în comun și dispariția proprietăților.

În acest caz, afirmațiile sunt din cauza drogurilor. Ca și în alte situații, afirmațiile șocante ale comunicatorilor lui Barna sau Cioloș fac parte din strategia lor de captare a publicului țintă (care se reculege în Buddha Bar, nu în biserică).Totuși, de ce să îți ostilizezi majoritatea electoratului?  

Stridența mesajului cu Iisus nu arată decât disperarea activiștilor, care au sesizat că USR este aproape de colaps. Un sondaj CURS încheiat pe 17 decembrie arăta că Barna, Bulai și Caramitru și-au dus partidul într-o fundătură: PNL și PSD au crescut, USR s-a prăbușit la 14 procente. Iar a doua zi, pe 18 decembrie, izbucnea furtuna pe Facebook: ”followers”-ii  părăsesc în masă grupurile, dau block, sau își înjură violent capii de rețea, după ce s-a aflat de proiectul de lege prin care USR vrea să crească pedepsele pentru comercializarea și, atenție, consumul de droguri.

Obsesia cătușelor, fatală

Obsesia cătușelor le-a fost fatală. Rămași fără inamic, după retragerea PSD, și-au luat în cătare propriul electorat. Care strigă ”să vină să îi ia”, este drept, dar pe celilalți, nu pe ei înșiși. Nu prea e dispus nimeni să-i voteze pe cei, ulterior, or să vină să-i aresteze. Mai greu pentru recenți, după cum arată testele PISA, dar se pare că, totuși, au înțeles lecția istoriei: abuzurile încep cu ceilalți, dar până la urmă te rad și pe tine.

Dacă pe 17 decembrie aveau 14%, barniștii se pot gândi la un scor cu o singură cifră, după lovitura din Parlament. Și nici nu au nevoie de un sondaj să le-o spună, e suficient să se conecteze la Facebook.

De aceea, cred că vor fi tot mai dese mesajele controversate, de tipul celui cu Iisus născut de o mamă surogat, iar discursul barniștilor se va radicaliza și mai tare. O luptă pe trei fronturi: intern, cu contestatarii din USR, în Alianță, cu PLUS-ul, pe Dreapta, cu PNL și PMP. O strategie de resuscitare disperată, pentru care Bulai ar trebui să cheme SMURD-ul. A, dar ce să vezi, ghinion: mai are deschis un front și cu Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel