Mesaje RO-ALERT trimise în toată țara. Decizia luată de autorități

Mesaje RO-ALERT trimise în toată țara. Autoritățile au luat această decizie, iar mesajul ar urma să fie primit pe fiecare telefon mobil.

În perioada 15 - 28 iulie se va desfăşura, la nivel naţional, testarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "RO-ALERT", conform unui plan de testare.

Mesajul de testare va avea strict următorul conţinut: „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea masurilor de autoprotectie", la care se va adăuga denumirea unităţii emitente (exemplu: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Hunedoara).

Premergător începerii testelor se vor dispune măsuri pentru informarea populaţiei, iar întreg personalul I.S.U. va fi instruit în vederea setării telefoanelor mobile astfel încât echipamentele să permită recepţionarea mesajelor de avertizare transmise prin RO-ALERT, conform indicaţiilor furnizate de operatorii de telefonie mobilă pentru telefoanele pe care aceştia le comercializează. Aceste informaţii sunt postate pe portalul https://ro-alert.ro/.

Alertele oficiale nu vor fi afectate

Toate acţiunile desfăşurate în perioada de testare vor fi consemnate într-un jurnal dedicat iar orice disfuncţionalitate a Sistemului RO-ALERT se va comunica către IGSU.

În situaţia în care, pe timpul desfăşurării testelor, se înregistrează evenimente care impun transmiterea unor mesaje de avertizare a populaţiei prin Sistemul RO-ALERT, se vor transmite cu prioritate mesajele reale.

La nivelul fiecărei subunităţi/punct de lucru subordonate se va executa o probă cu două telefoane, din reţele diferite ale operatorilor de telefonie mobilă, configurate pentru a recepţiona mesajele de avertizare transmise prin sistemul RO-ALERT, ce vor fi închise la momentul transmiterii mesajului şi care se vor deschide pe rând, la un interval de 3 minute, cu scopul de a verifica recepţionarea mesajului la intrarea în zona avertizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel