Mesaje primite de Chirilă pe Facebook după ce a ”întrerupt spectacolul”

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă

Tudor Chirilă a avut parte de o experiență neplăcută la teatru, unde a susținut un spectacol. A povestit momentul pe contul său de Facebook, primind ulterior numeroase mesaje pe rețeaua de socializare.

Postarea lui Chirilă

„Aseară la spectacol am avut din nou o domnișoară extraordinară în public. Bine, era un grup de trei, dar una a strălucit. Prima dată vorbea în același timp cu mine, la mai puțin de un metru distanță. Am fost nevoit să întrerup spectacolul pentru că pur și simplu nu puteam vorbi în același timp cu remarcile ei de popcorn. I-am explicat în șoaptă că aici e teatru, nu cinematograf, suntem vii, chiar muncim și ea ne deranjează. Avea un amestec de zâmbet tâmp și rușinat, n-aș putea să vă indic proporția între stări.

Înainte de acest moment îi sunase telefonul, scurt. Asta deși la începutul spectacolului o domnișoară din echipa unteatru rugase spectatorii să-și închidă telefoanele. După ce am apostrofat-o șoptit, am reluat jocul. Emoția noastră și a publicului fusese deja puternic zdruncinată așa că revenirea la starea inițială era dificilă. Oricum, n-am fost lăsați s-o atingem căci domnișoarei, da, aceleiași, i-a sunat alarma de la telefon. De data asta a fost amendată de colega mea ( eu aș fi abandonat o cauză pierdută). O nuanță nouă a apărut în vocea pițișoarei (rezulatul împerecherii între domnișoară și pițipoancă) : țâfna. Cu țâfnă deci, i-a explicat colegei mele că e o alarmă, ce-ar vrea să facă? Momentul m-a închis definitiv (restaurant) și am considerat-o o cauză pierdută. Cu toate astea cred că asemenea exemplare, dacă sunt lăsate să zburde liber într-un spectacol de teatru, riscă să se substituie rolurilor noastre. Spectacolul nostru a fost depunctat de un spectator pe mystage.ro pentru că am făcut o asemenea întrerupere în trecut. A primit trei stele și explicația că nu trebuie făcută educație cu forța.

Eu răspund că n-am forțat pe nimeni, dar dacă teatrul este casa mea, atunci tu trebuie să te conformezi regulilor casei mele. Faptul că plătești bilet îți garantează accesul la spectacol, nu-ți dă și dreptul să faci ce vrei în casa mea. Da, de fiecare dată când aceste reguli sunt încălcate eu voi lua atitudine. Chiar dacă cu prețul unui scurticicuit al efemerei împliniri de catharsis.

În seara asta de la 21:00 avem ultimul spectacol din stagiune. Vă așteptăm cu telefoanele pe modul silențios și fără alarme. Și poate cu invitația de a ne asculta. Promitem să jucăm foarte bine. Suntem profesioniști”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Mesaje primite pe Facebook

Iată câteva dintre mesajele primite, ulterior, de Tudor Chirilă pe contul său de Facebook:

Da. O sa se mai intample. De ce? Pentru ca nu avem cultura necesara pentru a merge la teatru, la opera, la cinematograf...... Pacat de noi.

Nu aveti cum sa va dedublati: sa faceti educatie in "casa dvs.", teatrul, iar in piata sa strigati cuvinte obscene! Tinerii care va urmeaza nu sunt inca formati ca indivizi. Dvs ii modelati ca pe o plastilina. Dvs sunteti modelul. Asadar, faceti educatie in piata, daca vreti sa aveti public tanar la teatru.

Greu Tudor, greu! Mai ales ca lasam sa se perpetueze aceasta stare de..."n-avem ce face..." Ah si ba da, educatia si civilizarea se fac cu forta! Si cu forta!

Felicitări! Ca profesor, cu 30 de ani la catedră (de fizică, fără educație), mărturisesc, cu adâncă durere, că îmi este tot mai greu sa îi fac pe elevi să înțeleagă că este de bun simt ca fiecare dintre noi sa respecte reguli. Toți cei 30 de ani pe care i-am trăit în jungla democrației împovărează cu putregaiul lor tânăra generație. Chiar dacă, odată cu trecerea timpului, sunt conștientă că orizontul e tot mai aproape, aștept sa ies la pensie....

Respect pentru atitudine, Tudor! Ar trebui să fie lasate la intrare telefoanele, tabletele și camerele foto/video. Unii merg la teatru/opera... doar pentru check-in.

Bine punctat. Teatrul e casa voastră, a actorilor. Te supui regulilor casei. Simplu. Respect, tuturor actorilor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel