Mesaj RO-Alert trimis în Harghita. Ursoiacă cu pui, îndepărtată de jandarmi

urși
urși

Jandarmii harghiteni au intervenit din nou, sâmbătă noaptea, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu doi pui, a cărei prezenţă a fost semnalată în zona Gării din staţiunea Băile Tuşnad, localnicii şi turiştii fiind avertizaţi printr-un mesaj Ro-Alert.

Animalul a fost văzut în apropierea containerului de gunoi din zona Gării şi prezenţa sa a fost anunţată la 112.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a trimis imediat un mesaj Ro-Alert persoanelor aflate în staţiune, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de la Postul de Jandarmi Băile Tuşnad.

Jandarmii au reuşit să alunge ursoaica şi puii în pădurea din apropiere, fără să se înregistreze incidente. La faţa locului a fost prezent şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Urșii au fost îndepărtați de jandarmi

Jandarmii au mai îndepărtat o ursoaică cu pui a cărei prezenţă a fost anunţată în staţiunea Băile Tuşnad şi în noaptea de joi spre vineri.

În ultima perioadă, mai multe mesaje Ro-Alert au fost trimise de ISU Harghita, după ce prezenţa urşilor a fost semnalată atât în staţiunea Băile Tuşnad, cât şi la Miercurea Ciuc şi în localităţile Păuleni-Ciuc sau Şoimuşu-Mic.

În unele situaţii jandarmii au reuşit să găsească animalul şi să-l alunge în pădure, iar în alte cazuri ursul părăsise deja din zona locuită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel