Urmărește emisiunea live


Mesaj după ce a scris Oana Bodan, roata motrice a PLUS: Să-i văd cu mâna pe sapă!

Oana Bogdan
Oana Bogdan

Ovidiu Neacșu a făcut un comentariu după ce Oana Maria Bogdan, ”roata motrice” a PLUS, a spus că programul PLUS este construit pe ”un model bazat pe creșterea stării de bine a oamenilor mai degrabă decât pe productivitate și creștere economică”.

”Apropo de hipioții de caviar care bat câmpii cu "bunăstarea" mai degrabă decât prosperitatea:

N-am văzut niciodată un țăran venind ostenit de la coasă, cu soarele în cap, văzându-și copiii desculți prin bătătură să zică: "Bă, are dreptate fata aia de la PLUS. Ia să mă simt io mai bine cu mine însumi, să apreciez beneficiile unei vieți simple, lipsite de un minim de confort și plin de griji. Mai las-o reaqu de prosperitate cu mașinile ei de spălat, biciclete și after school pentru ăștia mici, bilete de avion și city break-uri."

Ideile astea le vin doar intelectualilor care stau și sorb un smoothie de avocado cu semințe de chia organică și aromă de dovleac, la aer condiționat, într-o cafenea dintr-o capitală cu venituri per capita de 5-6 cifre.

Ia să renunțe ei primii la prosperitate și să-i văd cu mâna pe sapă!”, a scris Ovidiu Neacșu pe Facebook.

Iată mesajul Oanei Maria Bogdan de la PLUS:

”Vestea proastă e că ne confruntăm cu o criză de sistem: modelul bazat pe creștere economică infinită pe o planetă cu resurse finite și-a atins limita. Vestea bună e că un model bazat pe creșterea stării de bine a oamenilor mai degrabă decât pe productivitate și creștere economică (ce deseori nu se reflectă în calitatea vieții) este posibil, dar doar dacă există #voință #politică. Programul politic al PLUS este construit în sensul acesta. Dar mai vorbim noi despre asta... Ziua mediului ar trebui să fie în fiecare zi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel