Mesaj din Coreea de Nord: Negocierile cu SUA au eșuat

Kim Myong Gil, reprezentantul special al Coreei de Nord în cadrul negocierilor cu Statele Unite privind denuclearizarea, desfășurate la Stockholm, a declarat că discuțiile de sâmbătă nu au dat niciun rezultat deoarece SUA „nu au adus nimic la masa negocierilor”, potrivit France 24.

Discuțiile dintre Kim Myong Gil și reprezentantul special al Statelor Unite, Stephen Biegun, au loc la doar câteva zile după ce Phenianul a realizat un nou test balistic.

„Negocierile nu s-au ridicat la așteptările noastre și s-au terminat, într-un final, fără niciun rezultat. Este numai din cauza faptului că Statele Unite nu vor să renunțe la vechea lor atitudine”, le-a declarat reprezentantul nord-coreean jurnaliștilor aflați la Stockholm.

„Statele Unite ne-au creat așteptări și au oferit sugestii (...), dar ne-au dezamăgit profund și ne-au scăzut entuziasmul față de negocieri pentru că nu au adus nimic la masa negocierilor”, a spus Kim Myong Gil, care a adăugat că Phenianul se află „la intersecția dialogului și confruntării”.

Întâlnirea de la Stockholm 

Oficialii americani și nord-coreeni s-au reunit sâmbătă la Stockholm pentru a începe discuțiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene la un centru de conferințe situat la marginea capitalei suedeze, în încercarea de a pune capăt lunilor de impas.

Întâlnirea a fost prima discuție oficială la nivel de lucru de când președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit în iunie și au convenit să reia negocierile care s-au oprit după un summit eșuat în Vietnam în luna februarie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel