Mesaj de la Bruxelles pentru români: Treziți-vă! Ce țară își serbează Centenarul în ură și discordie?

Parlamentul European
Parlamentul European

"Suntem la câteva zile de ceea ce TREBUIE să reprezinte pentru noi toți momentul zero al unității și înțelegerii sociale, al conviețuirii fericite și al solidarității unui neam greu încercat și totuși de neînvins", transmite europarlamentarul Maria Grapini.

Maria Grapini transmite un mesaj de unitate şi înţelegere pentru români, cu câteva zile înainte de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri:

"Au încercat mulți, de-a lungul istoriei noastre neliniștite, să ne rupă, să ne împartă, să ne întoarcă unul împotriva celuilalt, să semene dezbinare și spaimă. N-au reușit, atunci, nu le dați terenul s-o facă acum!

Liderii României sunt mai dezbinați ca niciodată, însă voi trebuie să le arătați că sunteți mai inteligenți, mai vigilenți, mai atenți! Interesele pe care unii dintre ei le reprezintă nu sunt din și pentru țara asta și voi știți prea bine, discordia transmisă în popor nu face bine nimănui, spărturile majore din societate sunt aplaudate frenetic de către cei care ne vor dezbinați, pentru a ne putea conduce mai ușor! Ce e mai trist este că reușesc să-și pună planurile întunecate în practică, tocmai cu mâna unor români, însă de noi depinde dacă mai tolerăm asta! Doar de noi! Răspunsul românilor se scrie într-un singur sens: UNITATE!

Se anunță ieșiri în stradă de ziua noastră națională, ce poate fi mai nefast de atât?

Respect dorința unor români de a protesta pentru probleme concrete si motivate. Am câștigat dreptul de a ne spune părerea, pașnic, fără a încălca drepturile altora, dar, dacă ne iubim țara, nu ar trebui ca sărbătoarea istorică - 100 de ani de la Marea Unire - să fie umbrită de manifestații în stradă. Se poate găsi o altă zi! De ce chiar în ziua Marii Sărbători? Există, cu siguranță, o majoritate a românilor care nu dorește acest lucru, ca ziua Centenarului sa rămână întipărită drept o zi a lipsei de unitate!

Ce țară din lume își serbează Centenarul, în ură și discordie? Se întorc în mormânt eroii noștri, făuritorii României Mari, plânge o istorie întreagă! Este de neacceptat pentru un popor blând și bun să-și întunece suta de ani de existență demnă, prin manifestații de stradă și ură împroșcată în cele patru zări!

Merităm să fim cetățeni de mâna întâi

Mă lupt în Europa, cu Europa, de la preluarea mandatului de europarlamentar, să demonstrez că merităm să fim cetățeni de mâna întâi, precum germanii, italienii, francezii, olandezii, că nu suntem cu NIMIC diferiți de cei care fac legea în Uniunea Europeană, că merităm respect și atenție. Am pus Centenarul în centrul acțiunilor mele, de la Bruxelles sau Strasbourg, de la începutul acestui an, pentru a-mi lăuda țara și pentru a-mi slăvi neamul. Mulți dintre colegii mei știu deja cuvinte din limba noastră, sunt îndrăgostiți de portul nostru și de muzica noastră, de tradițiile noastre culinare, de artiștii, poeții, scriitorii noștri, de noi! Cum credeți că vor privi un moment, ce se cere sfânt și demn, stricat de zgomote de fond ale urii și dezbinării naționale?

N-o fi România guvernată exact așa cum ne dorim, dar nici nu merită să fie întinată, chiar de ziua ei. La cei o sută de ani ai săi! Nimeni, în lumea asta, n-ar face așa ceva, într-un moment atât de simbolic! România, unește-te! Români, treziți-vă! Avem de sărbătorit un Centenar! Avem de unit o țară și de mângâiat o inimă imensă, colorată în roșu, galben și albastru!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel