Mesaj cutremurător după crima din Botoșani: Sper să nu fiu judecat prea aspru

Anușca Dumitru, bibliotecar la Seminarul Teologic "Sf. Gheorghe", a scris un text zguduitor despre crima oribilă de la Botoșani unde o fată a fost ucisă de un fotograf de doar 16 ani.

"Mi-a scris un elev să mă invite (pe mine și toată școala!) la marșul pentru închiderea pe viață sau ,,moartea pentru moarte"(?!?) a criminalului. Vaileu! Site-urile care au incitat la ură postând poze și mesaje de pe facebook-ul bietului licean (site-uri conduse de niște oameni fără discernământ, ca să nu zic ,,cretini") și-au făcut treaba bine, pare-se!!!

Am și eu câteva întrebări retorice:

Ce face statul pentru identificarea ,,la timp" a sadicilor și psihopaților? Ce face statul pentru copiii cu familii dezbinate, a căror părinți lucrează peste hotare pentru o pâine mai bună? Câtă consiliere psihologică, câte vizite la oamenii suferinzi din spitale sau azile fac elevii? Ce face statul și școala pentru educarea sensibilitații, a compasiunii și a altruismului în rândul elevilor? Înotăm într-un sistem încă comunist ( și chiar mai rău de atât!), bazat pe competitivitate inegală, nivelare, memorizare mecanică, insensibilitate și dominare prin forță (presiune psihică), sistem ce se sforțează să educe copii dependenți de telefoane și laptopuri, de pornografie și filme fără mesaj profund, de jocuri cu violență și desene animate hipersexualizate...

Avem mulți liceeni mânioși, violenți, frustrați și complexați după ce se compară cu prietenii de pe facebook, tineri căzuți pradă adicțiilor, (co)depenenți până și în relațiile interpersonale, revoltați pe familie, pe școală, pe lume și pe Dumnezeu. Pentru ei ce fac eu, ce faci tu, ce face statul?

Marș pentru închiderea pe viață a criminalului din Botoșani

Vreți să faceți marș pentru închiderea pe viață a criminalului din Botoșani? El este o minte de copil bolnav într-un trup de adult, un psihopat, sadic etc. E posibil să rămână așa, la fel cum e posibil să se vindece. Problemele principale rămân în continuare încă nerezolvate sau în curs de rezolvare.

Deci, marșul să fie o revoltă contra cârmuitorilor incompetenți care sunt depășiți de evoluția complexă și rapidă a situației tinerilor din România, nu pentru pedepsirea pe viață a unui copil bolnav! Vinovatul oricum va fi închis atât cât prevede legea. Și asta pe bună dreptate. (Nu susțin aici că ar trebui să îi oferim vinovatului o îmbrațișare și atât. Dar nici să ne apucăm a bombarda internetul cu mesaje care de care mai criminale moralmente!)

Să arunc eu cu piatra?! Revolta să fie împotriva răului din mine(!asta e miza!), apoi împotriva celor îndrituiți să conducă țara aceasta și învățământul românesc, nu doar împotriva unui ,,produs" al societății actuale ! Să ne uităm din avion la posibilele cauze, la ograda noastră și în inima noastră, zic...!

Cauzele problemelor sunt în general în interior. Atitudinea mea oglindește interiorul meu...

Când profesorul de religie și preotul vin să vorbească în școală despre milă, despre iubirea aproapelui și chiar a dușmanului (sâc!), despre bunătate și vindecare sufletească etc., săriți cu gura că suntem retrograzi, perimați, îndoctrinați, fanatici etc. Ați uitat că școlile si spitalele s-au născut în Biserică! Ați uitat că Domnul Iisus Hristos este Doctorul sufletelor (inclusiv a PSIHOpaților) și a trupurilor, Învățătorul și Luminătorul nostru! Acum privim plini de consternare unde duce alungarea lui Dumnezeu din viețile politicienilor, din casele părinților, din cărțile profesorilor și din inimile copiilor!

Ps. E doar o părere spusă în virtutea dreptului la liberă exprimare! Sper să nu fiu judecat prea aspru...", a fost mesajul transmis de Anușca Dumitru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel