Merkel răbufnește împotriva unui lider UE: Nu mă amenința!

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a transmis premierului britanic David Cameron că nu acceptă amenințări în problema numirii lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene.

După ce Cameron a avertizat că desemnarea lui Juncker ar putea face ca Marea Britanie să părăsească UE, Angela Merkel  a răspuns că astfel de "amenințări" sunt contrare "spiritului european" și și-a declarat public susținerea pentru luxemburghezul Juncker, conform The Telegraph.

Premierul britanic crede că numirea lui Juncker, fostul premier al Luxemburgului, va face mai dificilă sarcina sa de a-i convinge pe locuitorii Insulei că ar trebui să rămână în Uniunea Europeană. Cameron a adăugat că vrea să-i împiedice pe străinii care abuzează de sistemul de beneficii sociale a Marii Britanii.

Cameron și Merkel au vorbit după un summit în patru organizat în Suedia, la care au mai participat premierul suedez Fredrik Reinfeldt și prim-ministrul olandez Mark Rutte.

Juncker pregătește o mișcare-șoc

Cei patru au discutat despre nevoia Consiliului European de a deveni mai competitiv și mai deschis la reforme, dar și despre candidații la funcția de președinte al Comisiei Europene.

Angela Merkel a răspuns la informațiile din presă conform cărora Cameron a avertizat că Marea Britanie iese din UE dacă Juncker preia șefia Executivului european.

"Am spus clar că îl susțin pe Jean-Claude Juncker. Dar când am făcut acea declarație în Germania, am subliniat că vom acționa în spiritul european. Mereu facem așa. Altminteri nu putem ajunge la un compromis. Amenințările nu sunt parte a acestui spirit, de obicei nu acționăm așa", a declarat Angela Merkel.

Cameron a declarat, la rândul său, că are o "abordare foarte precisă care presupune ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune Europeană reformată. Acesta este scopul meu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel