Merkel, insultată de un eurodeputat în scandalul deficitului bugetar: "Ține-ți gura!"

direpresse.com
direpresse.com

Ministrul de Finanțe al Franței, Michel Sapin, l-a criticat pe europarlamentarul francez Jean-Luc Melenchon care a jignit-o pe cancelarul Angela Merkel după ce aceasta  a criticat inabilitatea Franței de a-și respecta obligațiile financiare.

Angela Merkel a făcut un apel la Franța și Italia să-și aducă bugetele naționale în linie cu legislația europeană. Remarcile celui mai puternic lider european i-a iritat pe unii oficiali italieni și francezi care i-au recomandat cancelarului să se ocupe de treburile domestice ale Germaniei și să nu comită imixtiuni în afacerile interne ale altor țări din UE.

"Guvernul italian nu și-a permis niciodată să dea note unui alt stat membru UE și rugăm Germania să arate același respect", a spus subsecretarul italian pentru afaceri europene, Sandro Grozi, conform Reuters.

Cea mai dură reacție i-a aparținut însă eurodeputatului francez Jean-Luc Melechon, care a scris pe Twitter: "Ține-ți gura, dna Merkel. Franța e liberă".

Sapin a calificat cuvintele lui Melechon drept "obraznice, insultătoare și stupide", adăugând că îngrijorările Germaniei cu privire la întârzierea implementării reformelor financiare sunt de înțeles.

"Germania este într-o poziție mai bună acum datorită reformelor făcute în urmă cu 10 ani", a spus Sapin. Potrivit lui, deficitul bugetar al Franței va fi redus la 4,1% în 2015. UE cere Parisului un deficit de maxim 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel