Merkel, întâlnire cu Maia Sandu şi Andrei Năstase, la Helsinki

Liderii opoziţiei de la Chişinău au avut o întrevedere cu Angela Merkel, cu ocazia Congresului PPE de la Helsinki.

Liderii opoziţiei de la Chişinău, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au avut o întrevedere cu cancelarul federal german Angela Merkel, în marja Congresului Partidului Popular European (PPE) care are loc la Helsinki. Angela Merkel şi-a exprimat regretul că Republica Moldova a ajuns, din 'povestea de succes' a Parteneriatului Estic, într-o situaţie dramatică, potrivit unui mesaj postat pe contul său de Facebook de preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, informează joi Radio Chişinău.

Potrivit Maiei Sandu, Angela Merkel şi-a exprimat îngrijorarea în legatură cu 'hărţuirea de către autorităţile de la Chişinău a presei şi a opoziţiei'.

Întâlnire cu Johannes Hahn

De asemenea în marja Congresului PPE, Maia Sandu şi Andrei Năstase s-au întâlnit miercuri cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, care a criticat acţiunile antidemocratice ale regimului de la Chişinău şi a salutat unitatea forţelor proeuropene din Republica Moldova.

Partidul Politic 'Platforma Demnitate şi Adevăr' (PPPDA), condus de Andrei Năstase, şi PAS, condus de Maia Sandu, sunt membri observatori ai PPE, cea mai mare şi cea mai influentă familie politică la nivel european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel