Merkel și Macron, solicitare pentru Putin

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au cerut luni Rusiei și Ucrainei să își intensifice eforturile pentru a pune în aplicare un acord de încetare a focului în estul Ucrainei.

Merkel și Macron au declarat că sunt îngrijorați de faptul că situația de securitate din estul Ucrainei nu s-a îmbunătățit în mod semnificativ și că au urmărit îndeaproape situația. Cei doi lideri au inițiat un apel telefonic în patru direcții cu președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Petro Poroșenko.

"Îi îndemnăm pe președintele Putin și pe președintele Poroșenko să își respecte pe deplin angajamentele, să sprijine încetarea focului într-o manieră publică și clară și să se asigure că instrucțiunile corespunzătoare au fost trimise armatei și forțelor locale", au declarat cei doi, într-o declarație comună emisă de Cancelaria din Berlin.

Acordul de încetare a focului a fost semnat în februarie 2015 la Minsk, capitala Belarusului, dar nu a reușit să pună capăt conflictului separatist în care au fost uciși aproximativ 10.000 de persoane, relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel