Merkel, convorbire cu Putin. Conflictele lumii, tema discuției

merkel putin
merkel putin

Cancelarul german Angela Merkel a avut vineri o discuţie telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin despre războiul din Siria şi conflictul din estul Ucrainei, relatează dpa.

Convorbirea s-a axat pe formarea unui comitet constituţional în Siria şi pe retragerea trupelor americane din această ţară, potrivit unui comunicat făcut public de purtătoarea de cuvânt a guvernului german Ulrike Demmer.

Cei doi lideri au convenit "că dezvoltarea continuă a unui proces politic pentru a pune capăt conflictului în Siria trebuie urmărită cu forţă".

Convorbirea telefonică a avut loc în contextul în care Turcia continuă să-şi întărească posturile militare de la frontiera cu Siria şi se pregăteşte de o posibilă ofensivă împotriva kurzilor în nordul ţării.

Turcia este împotriva unora dintre luptătorii kurzi, care sunt sprijiniţi de SUA. Washingtonul a anunţat însă săptămâna trecută că a început retragerea trupelor din Siria.

Armistițiu în Ucraina

Angela Merkel a salutat şi armistiţiul la care s-a ajuns pentru ziua de sâmbătă, începând cu ora locală 00:01 (22:01 GMT), în zona de conflict din estul Ucrainei.

De asemenea, cancelarul german s-a pronunţat în favoarea eliberării de către Rusia a marinarilor ucraineni luaţi prizonieri luna trecută, după ce Garda de coastă rusă a deschis focul şi a capturat trei nave militare ucrainene în Marea Neagră, în apropiere de strâmtoarea Kerci.

Situaţia în regiune s-a calmat între timp, dar 24 de membri ai Forţelor navele ucrainene continuă să se afle în detenţie în Rusia, unde ar putea fi condamnaţi la pedepse de până la şase ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel