Merkel, acord cu Macron pentru viitorul Uniunii Europene

Președintele francez, Emmanuel Macron, și cancelarul german, Angela Merkel, au confirmat după Summitul european încheiat vineri la Bruxelles că Franța și Germania vor avea o abordare comună în fața celorlalți parteneri din Uniunea Europeană în chestiuni precum combaterea terorismului, imigrația și securitatea. 

'Atunci când Germania și Franța vorbesc cu aceeași voce, Europa poate avansa. Probabil că nu este o condiție suficientă, dar este necesară', a spus Macron la conferința de presă comună cu Merkel, cei doi lideri ținând să apară împreună în fața ziariștilor pentru a sugera astfel că axa Paris-Berlin rămâne în continuare solidă.

În acest sens Macron a amintit de spiritul de cooperare al foștilor lideri francez și german, Francois Mitterand și Helmut Kohl, care ne-au lăsat 'moștenirea comună' a unei Europe puternice în fața provocărilor mondiale.

'Nu există o soluție europeană pertinentă dacă ea nu este așa pentru Franța și Germania. Acesta este spiritul în care noi lucrăm, la înălțimea istoriei noastre recente și singura metodă la înălțimea provocărilor pe care le trăim astăzi', a indicat președintele francez.

La rândul ei, cancelarul german a accentuat și mai mult importanța axei reînnoite Paris-Berlin în Europa și a asigurat că Franța și Germania sunt 'împreună și decise să ajungă la soluții comune', lucru ilustrat în opinia ei și de acest summit la care activitățile pregătitoare franco-germane au contribuit la încheierea acordurilor convenite. Dar Angela Merkel a ținut să adauge că 'aceasta nu înseamnă că suntem singuri (Parisul și Berlinul n.r), ci că dorim să lucrăm împreună'.

Atât Macron cât și Merkel au vorbit la această conferință de presă despre necesitatea respectării 'valorilor europene', ei făcând astfel referire la refuzul unor țări est-europene de a primi migranți conform cotelor obligatorii de refugiați impuse în urmă cu aproape doi ani, și au apreciat ca pozitivă decizia Comisiei Europene de a declanșa din acest motiv proceduri de infringement împotriva Poloniei, Ungariei și Cehiei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel