Merkel a răbufnit în mesajul televizat de anul nou - VIDEO

Cancelarul Angela Merkel a folosit mesajul de Anul Nou pentru a lansa cel mai dur atac al său de până acum la mișcarea anti-islamistă din Germania. Șefa guvernului de la Berlin a reacționat față de proteste constante din ultimele luni ale organizației recent înființate "Europeni Patriotici Împotriva Islamizării Occidentului", cunoscută drept Pegida. Ultima manifestație de această factură din decembrie a adunat aproximativ 17.000 de persoane.

Cancelarul i-a acuzat pe liderii mișcării de "prejudecată" și "ură", spunând că aceștia au deturnat slogane politice folosite în timpul căderii Zidului Berlinului în 1989.

"Mă adresez tututor celor care se alătură unor asemenea demonstrații: nu îi urmați pe cei care care merg la aceste manifestații pentru că au prejudecată, răceală șu ură în inimi", a spus Merkel în timpul unui discurs televizat, difuzat de Anul Nou.

Viața ascunsă a lui Winston Churchill. Familia îl implora să nu se convertească la islamism

Rapida creștere în popularitate a Pegida a uimit principalele partide din Germania și a provocat dezbateri politice aprinse pe tema imigrației. În 2014, peste 200.000 de persoane au căutat azil în Germania, nivel care este așteptat să se mențină în 2015, conform The Independent.

"Pe tot globul sunt mai mulți refugiați decât am văzut noi după cel de-al Doilea Război Mondial. Mulți au fost pe punctul de a muri. Este evident că îi ajutăm și vom găzdui persoanele care caută să se refugieze la noi", a arătat Merkel.

"Ce spun cu adevărat ei (Pegida) este: nu ești unul dintre noi din cauza culorii pielii sau a religiei", a arătat cancelarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel