MEN: Patru medalii pentru lotul României la Olimpiada Internaţională de Geografie 2019

Lotul României care a participat la cea de-a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, care s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 5 august, în Hong Kong/China, a obţinut patru medalii - una de aur, două de argint şi una de bronz, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale.

"După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiţia găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanţă similară. Elevii laureaţi cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti). Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila) a fost medaliat cu bronz", se arată într-un comunicat al MEN transmis, marţi, Agerpres.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie din anul şcolar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie au participat peste 190 de elevi din 48 de ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel