Membrii suspectaţi de extremism reprezintă o "parte importantă" a partidului, susţine lidera grupului AfD din Bundestag

Alice Weidel, lidera grupului parlamentar al formaţiunii de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), susţine că membrii AfD suspectaţi de serviciile de informaţii de extremism reprezintă o "parte importantă" a partidului, relatează dpa.

"Membrii Aripii (de extremă dreapta - n.r.) sunt o parte importantă a partidului. Trebuie să acceptăm o gamă amplă de păreri", a declarat Weidel într-un interviu pentru ziarul elveţian Weltwoche publicat joi.

Aripa de extremă dreapta a AfD, cunoscută ca Der Fluegel (Aripa), este monitorizată de serviciile de informaţii interne sub suspiciunea de promovare a unor ideologii extremiste şi rasiste.

Liderul ei este Bjoern Hoecke, liderul filialei AfD din landul Turingia.

Alice Weidel spune că şi-a pierdut toţi prietenii şi contactele sociale din cauza carierei sale politice. "Toţi spun în cele din urmă: dacă vrei să fii în acel partid, atunci nu vrem să avem de a face cu tine", a spus Weidel.

Weidel spune că ea şi partenera ei, o femeie elveţiană care a fost adoptată din Sri Lanka când era copil, şi cei doi copii ai lor, au fost nevoiţi să se mute în Elveţia după ce au avut parte de insulte şi abuzuri din cauza vederilor sale politice.

"Fiul nostru mai mare, care are acum 6 ani, iar atunci avea 5, nu mai avea deodată pe nimeni cu care să se joace după-amiezile", a spus ea. În Biel, unde familia ei obişnuia să locuiască, a existat o petiţie pentru "ostracizarea privată" a familiei lui Weidel, susţine ea.

Partidul de extremă dreapta susţine valori conservatoare şi ale familiei tradiţionale, promovând în acelaşi timp o platformă împotriva migranţilor şi a musulmanilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel