Meleşcanu, vizită în Kazahstan. Întâlniri şi discuţii

Rodica Mitu / 27 iul 2017 / 20:14
MAE
MAE

Joi, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit cu prim-ministrul Kazahstanului, Bakytzhan Sagintaev.

Meleşcanu efectuează, joi şi vineri, o vizită în Republica Kazahstan, pentru participarea la Ziua României în cadrul expoziţiei internaţionale "Expo 2017 Astana. Future Energy" şi pentru marcarea a 25 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări, informează MAE.

În prima zi a vizitei, ministrul Teodor Meleşcanu a fost primit de prim-ministrul Kazahstanului Bakytzhan Sagintaev, ocazie cu care ambele părţi au exprimat interesul pentru dezvoltarea în ansamblu a relaţiilor bilaterale: dialogul politic, legăturile economice, schimburile academice, culturale, educaţionale şi people-to-people, precum şi colaborarea în cadrul instituţiilor internaţionale cu accent pe sistemul ONU. O atenţie particulară a fost acordată proiectelor concrete de importanţă bilaterală şi regională, în special în domeniul transporturilor internaţionale de mărfuri, arată sursa citată.

Ministrul Teodor Meleşcanu a purtat discuţii cu vicepreşedintele Senatului Republicii Kazahstan, Serghei Gromov, urmărind o mai bună fructificare a posibilităţilor oferite de parlamentele României şi R. Kazahstan, atât pe linia grupurilor de prietenie, cât şi la nivelul conducerii forurilor legiuitoare.

[citeste si]

În partea a doua a zilei, ministrul Teodor Meleşcanu, alături de delegaţia română care îl însoţeşte în Kazahstan, s-a deplasat în Regiunea Karaganda, unde a avut întrevederi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi cu guvernatorul Regiunii, Yerlan Koshanov.

Meleşcanu a depus o coroană de flori la Monumentul românilor, victime ale lagărelor staliniste (Monumentul de la Spassk), şi a vizitat Universitatea Tehnică de Stat din Karaganda.