Meleşcanu, prima reacţie după ce Iohannis a cerut demiterea

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

Teodor Meleşcanu a avut prima reacţie după ce Klaus Iohannis a cerut demiterea sa.

"Preşedintele are dreptul să îşi exprime orice opinie, dar când vorbeşte despre o demitere trebuie să aibă o bază pentru a cere demisia cuiva nu doar pe bază de gânduri, întrebări, presiuni şi aşa mai departe. Pur şi simplu, vinovat este preşedintele Iohannis, care la două săptămâni după ce am stabilit care sunt secţiile de votare, la propunerea ambasadelor şi la solicitările unor misiuni diplomatice de către un număr semnificativ de cetăţeni români, şi am ajuns la un număr de 441, dânsul a anunţat că va face referendum în aceeaşi zi. În consecinţă nu au putut să voteze toţi oamenii, mai ales în secţiile aglomerate (...). Nu eu am făcut secţiile de votare", a spus Meleşcanu.

Ministrul Afacerilor Externe a spus pentru Realitatea Tv că nu Iohannis a fost cel care l-a numit ministru.

De asemenea Teodor Meleşcanu a mai spus la Europa Fm că dacă premierul Dăncilă sau partidul îi vor cere demisia, acesta şi-o va da imadiat.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, este aşteptat pe data de 10 iunie în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", pentru a explica blocajele înregistrate duminică la votul românilor din diaspora.

Klaus Iohannis a cerut demiterea miniștrilor Teodor Meleșcanu și Carmen Dan după modul de desfășurare al alegerilor 2019 atât în țară, cât și în străinătate.

"Trebuie să existe și urmări politice. Trebuie să plătească cu funcția! Solicit demiterea ministrului de Externe și Interne, imediat însemnând imediat!", a zis Klaus Iohannis.

VEZI ŞI Iohannis, pentru prezidențiale: Voi înființa o comisie mixtă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel