Meleşcanu, întâlnire cu ambasadorul Belgiei, aflat la final de mandat. Au fost apreciate bunele relaţii de cooperare

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit vineri pe ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, Thomas Baekelandt, în vizită de rămas bun, ocazie cu care cei doi oficiali au apreciat bunele relaţii de cooperare româno-belgiene în diverse domenii şi au exprimat dorinţa intensificării şi diversificării acestora în viitor atât în plan bilateral, cât şi în cadrul Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, la întâlnire "au fost subliniate importanţa participării României, ca ţară invitată, la Festivalul Internaţional Europalia, şi oportunitatea oferită de această participare de a prezenta în Belgia diverse aspecte, mai puţin cunoscute, ale culturii române. 

Ministrul Afacerilor Externe a evocat şi nivelul relaţiilor economice dintre România şi Belgia, precizând că există, în continuare, un important potenţial de dezvoltare a acestora. 

Nu în ultimul rând, a fost amintită colaborarea descentralizată care reprezintă o latură bine dezvoltată a cooperării sectoriale bilaterale şi a fost salutată perspectiva organizării în România, în toamna acestui an, a unei noi ediţii a Forumului cooperării descentralizate, precizează MAE. 

În context, a fost evocată contribuţia asociaţiei 'Operation Villages Roumains' la consolidarea cooperării bilaterale la nivel local şi la dezvoltarea dialogului direct între cetăţenii români şi belgieni. 

Demnitarul român a exprimat apreciere pentru contribuţia pe care ambasadorul belgian a avut-o, în timpul mandatului său, la dezvoltarea relaţiilor bilaterale, şi i-a dorit succes în activitatea viitoare, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel