Meleșcanu - Gorghiu, bătălia pentru Senat. Chirieac: Dacă se întâmplă asta, Guvernul Dăncilă nu mai are şanse

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situaţia din Senat, după ce niciunul dintre candidaţii la preşedinţia Senatului nu a reuşit să se impună din primul tur. Astfel, bătălia finală, în turul II al alegerilor, se dă între Alina Gorghiu și Teodor Meleșcanu. 

"Domnul Teodor Meleșcanu pleacă în turul II cu prima şansă. Însă, dacă doamna Alina Gorghiu reuşeşte să fie numită preşedinte al Senatului, Guvernul Dăncilă nu mai are şanse să existe săptămâna viitoare. De aceea, se va mobiliza toată lumea şi, cel mai probabil, domnul Teodor Meleșcanu va fi viitorul preşedinte al Senatului", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3.

Întrebat dacă poate avea Viorica Dăncilă siguranţa că Guvernul său va supravieţui şi votului de săptămâna viitoare din Parlament, analistul politic a spus:

"Da. Dacă domnul Meleșcanu reuşeşte să ajungă preşedinte al Senatului, în ciuda actualei conduceri a ALDE, da, există o şansă. Fiindcă mulţi parlamentari ALDE vor alege să susţină Guvernul Dăncilă. De altfel, Teodor Meleșcanu a făcut cunoscut faptul că nu pleacă din ALDE, iar dacă va fi exclus va ataca decizia partidului în instanţă. Dacă ajunge preşedinte al Senatului, există o şansă reală şi pentru Guvernul Dăncilă să treacă de focurile din Parlament, săptămâna viitoare. Are nevoie de jumătate plus unu din numărul celor prezenţi".

"Moment foarte dificil pentru Guvernul Dăncilă"

"Alina Gorghiu este un politician experimentat. A fost președintele PNL. Nu a fost vina dânsei pentru rezultatul acela de 20% luat de PNL. A fost problema cu Dacian Cioloș, care era şi nu era în PNL la vremea respectivă. A fost USR-ul - buticul mic care ducea fabrica mare. S-au mutat 9% la USR atunci, dar nu cred că dânsa a dorit lucrurile astea. Mai de grabă, a jucat la impuse. Alina Gorghiu este un politician puternic. Dacă votul va fi în favoarea sa şi ajunge preşedinte al Senatului, va fi un moment foarte dificil pentru Guvernul Dăncilă, când vor merge în Parlament", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel