Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Meleșcanu: Asasinarea lui Soleimani a redeschis confruntările. România nu e o țintă

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe, a vorbit despre criza iraniană.

Meleșcanu spune că cel mai important lucru este ca situația să nu mai escaladeze, dar încă nu există ”liniște” în Orient după asasinarea generalului Soleimani și atacul Iranului asupra obiectivelor militare americane. Acesta a mai subliniat că România nu este o țintă, deși este o țară membră NATO.

„Asasinarea lui Soleimani a redeschis problema confruntărilor între Iran și SUA, dar mai ales între Iran și aliații SUA din regiune. În afară de Irak, unde Iranul are o poziție bună politică, celelalte state din zona Golfului sunt aliate cu SUA. Atunci evident că s-a produs o escaladare. 

Lucrurul cel mai important e că atât iranienii cât și americanii au fost foarte limitați în acțiunile lor. La această oră am putea avea două obiective pe această temă. Lucrurile nu s-au liniștit. Prima temă este legată de programul de rachete balistice al Iranului și finanțarea unor mișcări teroriste. A doua temă este găsirea unei soluții pentru ca în relația cu Irakul și alte state să existe o anumită liniște și normalitate.

Cel mai important e să vedem care sunt punctele care trebuie abordate și să oprim escaladarea acestor conflicte, să trecem la mijloace politice și diplomatice”, a precizat Meleșcanu, la DC News.

 

”România nu este o țintă”

Acesta a vorbit și despre rolul și riscurile României în această criză.

„România nu e o țintă pentru Iran în cadrul conflictului. Evident, ca țară membră NATO suntem implicați și noi în activitățile din Irak și din zonă. Dar în mod normal ceea ce putem face e să contribuim la dezescaladarea conflictului și să contribuim și cu experiența noastră pe care o avem în materie politică și diplomatică, pentru a se găsi soluții”, a precizat Meleșcanu.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel