Codurile penale, reacții Bruxelles. Meleșcanu: Pot să spun tuturor

Teodor Meleşcanu FOTO AGERPRES
Teodor Meleşcanu FOTO AGERPRES

Teodor Meleșcanu a declarat, marți, că este nevoie de o discuție între Comisia Europeană și autoritățile din România pentru o informare corectă cu privire la modificările aduse codurilor penale.  

Teodor Meleșcanu a declarat, marți, la Antena 3, că Bruxelles-ul și-a creat o imagine despre ceea ce se întâmplă în România din surse care au distorsionat adevărul.

Citește și: Olguța Vasilescu se retrage

"Avem o problemă legată de faptul că acest dialog trebuie să aibă loc între Comisie, domnul Timmermans și echipa dânsului și autoritățile din România. Nu poți să îți culegi informații numai din presă și din diverse surse. Trebuie să fie cu adevărat o cooperare deschisă pe care noi întotdeauna am încurajat-o și vrem să o ducem în continuare în acest registru, în relațiile cu Uniunea Europeană. În același timp trebuie să înțeles că din păcare, într-adevăr, în ceea ce privește organizarea și funcționarea sistemului juridic din România și în ceea ce privește unele legi fundamentale din România, cum ar fi codul civil și codul penal, codurile de procedură penală și codul de procedură civilă, este nevoie să le modernizezi și să le aduci la nivelul evoluțiilor care au loc inclusiv în România. Ceea ce pot să spun tuturor celor care ne ascultă este că România a respectat în totalitate modalitățile de adoptare a unor legi pe acest domeniu. Toate procedurile care au fost adoptate în Parlament au fost clare, legitime și transparențe. Până la urmă, modul în care îți organizezi funcționarea justiției pornește în fiecare țară de la un principiu fundamental: cum să asiguri drepturile și libertățile cetățenești, cum asiguri o justiție independentă și autonomă care să fie considerată de cetățeni ca fiind eficientă pentru toate lucrurile pe care le reprezintă un sistem de justiție. Disctuțiile foarte generale, că ne dăm înapoi, că se afectează independența justiției, după părerea mea, trebuie discuții foarte deschise. De obicei, când am avut astfel de discuții, partenerii nu au avut argumente în acest sens", a declarat Teodor Meleșcanu.

Citește și: Buget 2019. Unde rămân indemnizațiile pentru persoanele cu handicap

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel