Meleșcanu-Dragnea, pași fundamentali în relația cu SUA. Chirieac: Despre asta este vorba

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, l-a îndemnat pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, să comunice direct cu MAE și Guvernul, nu prin mass-media. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat mesajul MAE la Antena 3. 

”Faptul că ele (n.r. comunicatele ambasadei SUA și MAE) există arată o nouă etapă în relațiile dintre România și Statele Unite. Un ministru de Externe al României, în mod normal, nu ar fi îndrăznit să dea un asemenea comunicat. Bătrânul- în sensul de înțelept- Teodor Meleșcanu, perfect cunoscător al cutumelor diplomatice, a sesizat perfect și a subliniat. (...) Nu comunici prin intermediul presei când vrei să spui ceva anume Guvernului respectiv, te duci la Guvernul respectiv, pentru că nu suntem în lumea comunistă.” a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Analistul politic subliniază că ”Teodor Meleșcanu face un gest important. Din comunicatul Ambasadei SUA, mi se pare foarte important că acceptă, cel puțin eu așa înțeleg acest lucru, sigur, cu delicatețe, spunând că prețuiește dialogul atât cu Guvernul, cât și cu publicul, dar, în mod evident, este o schimbare de atitudine. Eu zic că ea se datorează atât lui Teodor Meleșcanu, bun cunoscător al cutumelor diplomatice. A doua schimbare ține de schimbarea administrației de la Washington. Excelența sa, ambasadorul Hans Klemm, reprezintă administrația democrată, care se încheie odată cu plecarea lui Barack Obama. Probabil un nou ambasador, reprezentant al administrației republicane și al președintelui Donald Trump, va veni relativ curând la București. Liviu Dragnea a spus o frază fundamentală: „vrem să aducem parteneriatul strategic la un superior.” Despre asta este vorba, asta a făcut și Teodor Meleșcanu atunci când s-a adresat ambasadorului Hans Klemm. Aducem relația România-SUA la un nivel superior”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel