Meleșcanu, despre rechemarea lui Maior: Nu ne putem permite să ignorăm

Meleșcanu
Meleșcanu

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că în privinţa unei rechemări a ambasadorului român în SUA, George Maior, trebuie văzut dacă există argumentele necesare, însă a subliniat că nu poate fi ignorat punctul de vedere al Parlamentului în acest caz.

"Nu ne putem permite să ignorăm faptul că una dintre camerele importante ale Parlamentului a făcut o anumită recomandare privind rechemarea. Din punctul meu de vedere, va trebui să vedem dacă există într-adevăr argumentele necesare pentru a face acest lucru şi dacă da, o vom face şi dacă nu, nu o vom face", a spus Meleşcanu, la sediul ONU.

El a arătat că nu a avut în aceste zile o discuţie cu George Maior, dar că s-ar putea să existe o astfel de întâlnire.

"Poate în week-end, dacă mai rămânem, să avem şansa să avem o discuţie", a spus Meleşcanu.

Despre orizontul de timp privind luarea unei decizii cu privire la o eventuală rechemare a lui George Maior, el a menţionat "cât mai curând cu putinţă, dar bazată pe o analiză serioasă".

Pe 12 septembrie, George Maior a fost audiat în Comisia de politică externă a Senatului. Pe 17 septembrie, comisia i-a trimis o scrisoare ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, în care i-a solicitat să spună în ce măsură mai este utilă intereselor României menţinerea lui George Maior în postul de ambasador al României în Statele Unite, a anunţat preşedintele acestui for, senatorul Cristian Dumitrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel