Melania Medeleanu așteaptă de un an să adopte un copil. Ce răspuns a primit astăzi, situația dureroasă a copiilor abandonați

Fotografia e ilustrativă
Fotografia e ilustrativă

Melania Medeleanu scrie, pe Facebook situația sa, de părinte adoptator. A luat atestatul de un și tot de un an așteaptă să fie chemată să vadă un copil. Nu a fost chemată nici măcat odată, deși statisticile despre copiii abandonați în centrele de plasament arată că sunt copii ce-și caută familii. Sunt mulți părăsiți, mai puțini adoptabili, mulți greu adoptabili. Astăzi, Melania a sunat pentru a vedea un copil greu adoptabil. Îl va vedea, dar nu azi, nici mâine, ci abia în septembrie, pentru că acest drept îl are o familie pe zi. 

Iată ce scrie Melania Medeleanu, pe Facebook: 

”A trecut mai bine de un an de cand am primit atestatul de parinte adoptator. Desi n-am setat niciun fel de criterii legate de sex, culoarea ochilor, culoarea pielii n-am fost chemata pana astazi nici macar o singura data sa vad un copil.

Pentru ca in viata mea a aparut Radu bucurie am lasat lucrurile asa pentru un timp. Azi am sunat la DGASPC sa-i rog sa consult lista copiilor greu adoptabili, acei copii pe care inca nu i-a vrut nimeni - cel mai adesea pentru ca sunt mari sau bolnaviori sau din alte motive. Ma asteptam sa fie un demers banal. Ei bine nu: 11 Septembrie. Abia atunci voi putea consulta aceasta lista - pentru ca o singura familie pe zi are acces la computerul in care se afla aceste informatii.

O familie pe zi!!

Cu fiecare zi care trece, (si) acestor copii li se ia sansa de a primi o familie.

Sunt o multime de date care vorbesc despre copiii aflati in centre, cat costa din punct de vedere economic sa-i tinem acolo in loc sa le gasim o familie, ce inseamna asta cel mai adesea pentru o societate din punctul de vedere al sigurantei ei (de multe ori, cand, la 18 ani usa centrului se deschide, multi dintre acesti adulti fara nicio perspectiva nu reusesc sa se integreze si urmatorul lor adapost e fie sub pamant, in tuneluri insalubre, fie in inchisoare.)

Indiferent cine va castiga alegerile, un subiect care trebuie scos din sertar si discutat nu in momente de criza si isterie - cum a fost cazul Sorinei, ci cu calm si cu dorinta onesta de a gasi solutii, este legea adoptiilor.

Ce partid se incumeta sa preia tema si sa lupte pentru ea?

*Poate sunt angajati in sistem care au mai multe informatii - ii rog sa comenteze sau, daca se tem de repercusiuni, imi pot scrie un mesaj privat. tare as vrea sa inteleg mai bine de ce la buc/If nu sunt mai multe familii pe zi. Sau sa contrazica informatia pe care am primit-o eu azi.” a scris Melania Medeleanu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel