Medicul lui Prince, acuzat de ucidere din culpă

Prince
Prince

Rudele regretatului star pop Prince au acţionat în justiţie un medic din Minnesota pe care îl acuză că i-a administrat artistului american analgezice puternice fără a diagnostica şi trata în mod corect dependenţa acestuia de opiacee.

Un proces pentru ucidere din culpă a fost intentat de familia lui Prince împotriva doctorului Michael Schulenberg de la spitalul North Memorial Health Care din Minnesota, acuzându-l că a administrat de două ori analgezice puternice 'fără un scop medical legitimat în zilele anterioare decesului lui Prince'. 'El nu l-a evaluat, diagnosticat, tratat şi consiliat în mod corect pe Prince pentru dependenţa sa recognoscibilă de opiacee şi nu a luat măsuri adecvate şi rezonabile pentru a preveni rezultatul previzibil fatal al acestei dependenţe', notează publicaţia americană care citează acuzaţia formulată împotriva lui Schulenberg, medic de familie. 'Aceste abateri de la normele practicii medicale acceptate au jucat un rol substanţial în moartea lui Prince', se mai arată în document.

A murit dintr-o greșeală

Interpretul în vârstă de 57 de ani al hitului 'Purple Rain' a fost găsit fără suflare, la 21 aprilie 2016, într-un lift din reşedinţa sa din Paisley Park din apropiere Minneapolis, în urma unei aparente supradoze accidentale cu analgezicul opiaceu fentanyl. Artistul, care a crezut că îşi administra un analgezic uşor, ar fi luat din greşeală medicamentul cu fentanyl, o substanţă de 30-50 de ori mai puternică decât heroina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel