Medici obligaţi să lucreze în Spitalul Floreasca ''măcar trei ani'. Ce spune Ioan Lascăr

ioan lascar
ioan lascar

La unitatea de îngrijire a arşilor grav din Spitalul de Urgenţă Floreasca au fost angajaţi cinci medici şi 35 de cadre medii, a declarat, pentru AGERPRES, prof dr Ioan Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie. El a precizat că toţi cei angajaţi urmează să facă câte o lună stagiu de pregătire, începând cu 1 februarie, în trei centre din Franţa - Lille, Bordeaux şi Paris.

'Noi nu avem la ce să ne raportăm în România şi evident că apelăm la experienţa colegilor. (...) Până la începutul lunii aprilie sperăm să fie toţi rulaţi în cadrul acestui program şi să putem să demarăm cu personal calificat care să ştie să folosească echipamentele şi să poată monitoriza în deplină siguranţă pacienţii. Au fost angajaţi după patru sesiuni. S-a organizat concurs, oamenii s-au angajat, au văzut că munca este grea, au văzut că remuneraţia este necorespunzătoare pentru o muncă atât de grea şi responsabilă şi au plecat. După două-trei luni am făcut încă un concurs, apoi iarăşi un concurs în toamnă şi în iarnă un nou concurs. Acum iarăşi ne-au mai plecat vreo şase persoane', a explicat Lascăr lipsa personalului.

El a adăugat că cei care vor face cursuri de specializare în Franţa vor semna un contract, astfel încât vor fi obligaţi să lucreze în Spitalul Floreasca măcar trei ani.

Prima unitate modernă de îngrijire a bolnavilor arşi grav a fost inaugurată în luna aprilie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Unitatea are şase paturi şi se adresează în exclusivitate pacienţilor adulţi cu arsuri profunde pe 50% din suprafaţa corpului. De asemenea, dispune de un aparat unic în România care realizează o presiune crescută a oxigenului şi oxigenează ţesuturile, un aparat radiologic complex, mobil, un 'rinichi' artificial, dar şi un sistem de telemedicină. MS a contribuit cu banii necesari pentru dotarea cu echipamente, instrumentar şi partea de infrastructură IT, toate paturile fiind monitorizate permanent şi sub supraveghere video. Suma alocată a fost de aproximativ 4.000.000 de euro. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel