Medici de urgență, pregătiți în centre neacreditate. Arafat: ”Nu ne-am gândit vreodată!”. Replica lui Moldovan

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Raed Arafat și-a arătat indignarea că, deși au fost dezvoltate programe de pregătire în ultimii 20 de ani pentru formarea medicilor de urgență, ei vor ajunge acum să fie pregătiți în centre neacreditate. O replică ironică a venit din Ministerul Sănătății. 

Raed Arafat a afirmat că n-au fost consultări cu Ministerul Sănătății  - ”și suntem foarte îngrijorați” - cu privire la ”a da rezidenți pe Urgență unei universități private, ca să-i coordoneze, în condițiile în care ne-am ocupat de medicina de urgență poate cel mai serios din toată țara asta și avem programe foarte intense și acum nu știm ce o să fie cu rezidenții preluați de o universitate privată”.

Horațiu Moldovan: Nu putem scoate învățământul din universitate, îmi pare foarte rău

Reacția secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a fost: ”Domnule secretar de stat, pregătirea post-universitară e apanajul universităților. Nu putem să scoatem învățământul din universitate, îmi pare foarte rău.” Raed Arafat a încercat să intervină, dar Horațiu Moldovan a continuat: ”Vă rog să mă lăsați! Coordonatorii sunt membri ai universităților, oameni abilitați să facă învățământ universitar și post-universitar. Îndrumătorii și responsabilii sunt la nivelul unităților de primiri urgență, rezidențiatul e o formă de pregătire post-universitară care nu poate fi scoasă în afara universității”.  

Raed Arafat: Nu ne-am gândit vreodată că vom avea medici de urgență pregătiți în centre care nici măcar n-au fost acreditate

”Eu pun problema: avem centre de pregătire foarte bine puse la punct pentru medicii de urgență și nu ne-am gândit vreodată că vom avea medici de urgență pregătiți în centre care nici măcar n-au fost acreditate. Noi, în medicină de urgență, timp de aproape 20 de ani, am creat niște mecanisme de acreditare, de verificare a centrelor, de urmărire a lor. Știm că deranjează acest lucru, inclusiv universitățile, dar am făcut acest lucru cu sprijin major din partea grupului elvețian, din partea colegilor din SUA și acum ne trezim să rezidenții ajung să fie pregătiți în sectorul privat. O să ajungem să vedem cum evoluează” a mai spus Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel