Medici: Castravetele ar putea provoca demență

Doctorul englez Steven Gundry, specialist în cardiologie, a declarat că a găsit o legătură între pierderea memoriei și lectina, găsită în castraveți, roșii și boabe întregi, potrivit Daily Mail.

Articolul a stârnit o dezbatere amplă pe Twitter, iar mulți cititori s-au distrat pe seama sugestia "ridicolă".

Nutriționiștii și medicii care, în mod normal, critică Goop au recunoscut la Daily Mail Online că există dovezi care arată că lectinele sunt dăunătoare intestinului și ar putea provoca o serie de probleme - și posibil pierderea memoriei.

Doctorul englez, Tom Greenfield, care examinează efectele lectinelor asupra diferitelor tipuri de sânge, a spus că proteina poate juca "absolut" un rol în tulburările cerebrale.

El a spus că proteina influențează oamenii în mod diferit, iar daunele pe care le pot provoca într-adevăr se reduce la genetica unei persoane.

Potrivit acestuia, "există o legătură specifică cu tipurile de sânge. Nu puteți spune "evitați toate lectinele" deoarece unele ar putea fi bune pentru oameni și rău pentru alții.

"Lectinele vă pot schimba corpul, sistemul imunitar și nivelurile sanguine. Ei pot bloca receptorii de insulină și de-a lungul timpului acest lucru poate afecta vasele de sânge, chiar și în creier. Deci, daca vasele de sange nu functionează, aceasta va provoca leziuni ale creierului.”

Dr. David Jockers a spus că lectinele au demonstrat că blochează absorbția nutrienților, ceea ce duce la probleme: "În general, ele sunt ”stresante” pentru corpului. Lectinele au o afinitate de a se lega de receptorii de leptină și de insulină. "

El a adăugat: "Nu cred că lectinele sunt o cauză majoră a demenței și a bolii Alzheimer, dar am putut vedea cum ar putea fi un factor".

Nikki Ostrower, nutriționist holistic și fondator al NAO Nutrition & Wellness, a declarat că ideea de a evita alimentele cu lectine este obișnuită printre experți, dar mai puțin cunoscută de public.

Aceasta a spus: "Înainte de utilizarea pesticidelor, plantele și-au dezvoltat propriul mod de a lupta împotriva amenințărilor. Când consumăm aceste alimente crude, înghităm acel repelent natural. Acestea sunt anti-nutrienți, pot provoca probleme de intestin infiltrați și ar putea fi chiar responsabile de bolile autoimune".

Lectinele se găsesc într-o varietate de alimente considerate sănătoase, cum ar fi roșiile, ardeii, castraveții, soia, boabele, boabele încolțite, fasolea și unele produse lactate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel