Medic pediatru, acuzat că a amenințat un copil de 2 ani: „Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât"

Doctorul i-ar fi spus copilului aceste vorbe la Unitatea Primiri Urgențe, iar apoi a negat faptele.

Un medic pediatru al Spitalului de la Satu Mare este acuzat că a amenințat un copil de 2 ani, care plângea la Urgențe, spunându-i „Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât”, conform Mediafax. Doctorul a negat acuzațiile, însă conducerea unității medicale a deschis o anchetă

Mama copilului de 2 ani a ajuns la Urgențe în noaptea dintre 29 și 30 decembrie și a spus că medicul de gardă și asistenta l-au amenințat pe micuț. Povestind pe Facebook întâmplarea, ea a scris:

„- Spitalul Județean Satu Mare, 29.12.2019 - 30.12.2019 în jur de miezul nopții. Așa mi-a fost amenințat copilul de către doamna doctor de gardă și asistenta dânsei. Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniștească. Doamna doctor, nu e prima data, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătății a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital și nu este lângă copii. Ne-ați mai umilit și în trecut și am lăsat capul jos deși eram șocată, furioasa și sigură că nu aveți dreptul să faceți așa ceva".

Conducerea s-a autosesizat, iar femeia a depus reclamație

Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus și o reclamație.

„Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus și o plângere la Spitalul Județean, iar managerul și directorul medical au decis să facă propria anchetă. S-a constituit o comisie alcătuită din medicul șef de la UPU, medicul șef de la Pediatrie și jurist. În același timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul și așteptăm concluziile", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicații cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus că „s-a vorbit cu medicul care a fost de gardă și neagă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel