Medic fals, care şi-a ucis familia, eliberat după 26 de ani de închisoare

Jean-Claude Romand, un fals medic francez care şi-a asasinat familia după ani de minciuni şi escrocherii, a ieşit vineri din închisoare după 26 de ani de detenţie.

El a părăsit închisoarea din Saint-Maur (centru) în urma unei decizii de eliberare condiţionată, a anunţat avocatul său Jean-Louis Abad. Pe 25 aprilie, o curte de apel i-a acordat eliberarea condiţionată.  Falsul medic OMS, în vârstă de 65 de ani, a plecat spre Fontgombault Abbey, nu departe de fosta sa închisoare, potrivit unei surse apropiate dosarului. El va fi plasat sub supraveghere electronică pentru o perioadă de probă de doi ani, înainte de a fi supus, timp de zece ani, măsurilor de asistenţă şi de control.

În decizia din 25 aprilie, instanţa a ordonat ca Jean-Claude Romand să nu intre în contact cu victimele şi cu părţile civile din dosar.

De asemenea, Jean-Claude Romand trebuie să se abţină "de la orice comunicare cu mass-media cu privire la crimele pentru care a fost condamnat", se arată în declaraţia parchetului general din 25 aprilie.

Condamnat la închisoare pe viaţă în 1996, Romand a fost eliberabil începând cu 2015, după o perioadă minimă de închisoare de 22 de ani.

Povestea "doctorului Romand" a inspirat cinematografia şi literatura. Romanul "L'adversaire" ("Adversarul") al scriitorului Emmanuel Carrere a fost adaptat pentru marele ecran în 2002 de regizoarea Nicole Garcia.

După ce le-a ascuns apropiaţilor săi eşecul la facultatea de medicină, Jean-Claude Romand şi-a minţit anturajul timp de peste 15 ani. Căsătorit şi tatăl a doi copii, el susţinea că este medic, cercetător al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) la Geneva, şi şi-a întreţinut familia prin înşelăciune, minţind părinţi şi prieteni şi pretinzând că le va depune economiile în Elveţia.

Încolţit de mai mulţi debitori, dintre care unii i-au descoperit înşelăciunile, falsul medic, pe atunci în vârstă de 38 de ani, şi-a ucis familia în dimineaţa zilei de 9 ianuarie 1993.

Aflat în locuinţa lor, el şi-a omorât soţia cu un făcăleţ, apoi şi-a împuşcat în spate fiica de şapte ani şi fiul de cinci ani. El şi-a asasinat apoi părinţii asupra cărora a tras de mai multe ori cu o puşcă. 

A doua zi, el s-a întors în locuinţă şi a luat mai multe barbiturice înainte de a incendia clădirea. A fost găsit inconştient dar în viaţă de pompieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel