MEDIA de ADMITERE la LICEU 2019. Cum se calculeaza

MEDIA de ADMITERE la LICEU 2019. Cum se calculeaza/ S-au afișat rezultatele la evaluarea națională 2019! Elevii care nu depun contestații sunt acum preocupați de admiterea la liceu. 

MEDIA de ADMITERE la LICEU 2019. Cum se calculeaza/ Vezi și: EDU.RO Rezultate Evaluare Nationala 2019. Notele, afisate. Verifica AICI

MEDIA de ADMITERE la LICEU 2019. Cum se calculeaza/ Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4829/30.08.2018, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019-2020, arată că ”Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.” Excepție fac colegiile naționale militare. 

MEDIA de ADMITERE la LICEU 2019. Cum se calculeaza/ Iată cum se calculează media de admitere la liceu: 

MEDIE ADMITERE LICEU= 0,2 × Media generală de absolvire a claselor V-VIII + 0,8 × media generală obținută la evaluarea națională. 


Ce se întâmplă cu elevii care au obținut sub nota 5 sau sub media 5

MEDIA de ADMITERE la LICEU 2019. Cum se calculeaza/ Iată ce prevede Anexa nr. 1 la ordinul MECTS nr. 4802/31.08.2010, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012: 

Art. 4.

(6) Media generală la Evaluarea Națională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

(7) Media generală la Evaluarea Națională va fi calculată, indiferent dacă una sau mai multe din notele obținute la Evaluarea Națională sunt inferioare notei cinci.

(8) Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

(9) Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a și media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel