Medalii pentru elevii români la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

FOTO: Ministerul Educației
FOTO: Ministerul Educației

La a treia ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), elevii români au obținut rezultate excepționale: trei medalii de aur și o medalie de argint.

Medaliile de aur au fost adjudecate de Alexandru Luchianov (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (clasa a IX-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) și Alexandru Raul Todoran (clasa a VII-a/Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu" din Orăștie/jud. Hunedoara).

Alexandru Luchianov, distins și anul trecut cu aur, s-a clasat pe prima poziție în clasament, înregistrând punctajul maxim posibil. Locul al doilea a fost ocupat de Luca Perju-Verzotti (bronz la ediția din 2018).

Medalia de argint i-a revenit lui Mihnea Andreescu (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Bucureşti).

Competiție internațională cu elevi din 24 de țări

Echipa României a fost însoţită şi coordonată pe parcursul concursului de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu - Team leader) și Ciprian Cheșcă (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil" din Buzău - Deputy leader).

Competiția s-a desfășurat, în perioada 23 – 29 august, la Maribor (Slovenia). Au participat 90 de elevi din 24 de ţări.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) este organizată după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, pot fi înscriși elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel