Mecanism tip #rezist, activat în Germania de extrema stângă. Proteste de amploare

Fondatorul unei mișcări de unire a stângii politice din Germania anunță mișcări de stradă în 2019. 

Sahra Wagenknecht, care a înființat Aufstehen (Get Up) în luna septembrie, afirmă că a fost inspirată de mișcarea ”vestelor galbene” din Franța și anunță mișcări de stradă în Germania în 2019. 

Ea mizează pe nemulțumirea oamenilor față de inegalitatea crescândă din Germania și frustrarea față de eșecul Guvernului de a o aborda adecvat. 

Mișcarea are aproximativ 170.000 de membri. ”Avem planuri mari pentru 2019, nu în ultimul rând pentru că recunoaștem când oamenii ies în stradă să protesteze, mai ales cei care nu au avut o voce politică mulți ani și care și-au redescoperit vocea protestând- atunci schimbările politice pot avea loc” a spus Sahra Wagenknecht. 

Înțelege violența din Franța, deși se declară împotriva ei

Deși spune că nu sprijină violența, își manifestă simpatia pe care care prin violență și-au exprimat furia.

”Sunt clară când spun că nu vrem violență, dar, în același timp, trebuie să recunoști că este o expresie clară a furiei stăpânite până acum. Nu vine așa de nicăieri” afirmă Wagenknecht. 

Unirea stângii din Germania

Ea este politiciană marxistă, devenind cunoscută prin partidul de stânga Die Linke. A anunțat răspicat că-n 2019 ea și mișcarea ei vor deveni vizibile pe stradă și-n ochii publicului în 2019. În partidul său sunt oameni de știință, scriitori, istorici, actori. Ea mărturisește că nu vrea să concureze cu celelalte partide de stânga ci să aducă împreună, să unească partidele care se înfruntă pe acest electorat al politicii germane. Afirmă că vrea ”aducerea împreună a acestor partide de stânga care se luptă în sondaje și să inițieze o nouă revigorare socială”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel