Mecanism similar de pierdere a alegerilor, în România și Moldova

Un sociolog cunoscut a identificat un mecanism similar de pierdere a alegerilor, în România și Moldova. În esență, este inspirat de proverbul românesc ”cine sapă groapa altuia”, sau de adagiul modern ”ce-și face omul cu mâna lui.  

Postarea sociologului Mircea Chivu este revelatoare:

”La cele două exemple identificate și explicate de Mircea Chivu se mai poate adăuga și metoda aleasă de PSD, pentru a In 1999, Conventia Democrata (dominata de taranisti) a initiat cresterea pragului electoral de la 3% la 5% (si 10% pentru coalitii). Prima victima au fost tocmai ei, care din 2000 incoace nu au mai intrat in Parlament.
Cam la fel s-a intamplat in R. Moldova, unde Alianța pentru Integrare Europeană a introdus, in 2009, regula numarului maxim de 3000 de buletine/sectie, pentru a limita voturile exprimate in Rusia. Ieri, a avut de pierdut candidata pro-europeana Maia Sandu.
Morala: ce-si face omul cu mana lui...”.

În București, de exemplu, la Ambasada Moldovei au fost mii de studenți basarabeni care nu au putut vota din cauza regulei introduse de pro-europenii de la Chișinău. La fel s-a întâmplat în multe centre de vot din țările occidentale unde diaspora moldovenească a încercat să o susțină pe Maia Sandu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel