Matthew Mode, medic fals. Bolcaș: S-au eliberat diplome false pentru zeci de italieni

Matthew Mode
Matthew Mode

Cazul revoltător al chirurgului fals, Matthew Mode, pe numele lui real Matteo Politi, a stârnit un val de controverse în întreaga lume. Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit despre ce ar trebui să se facă în privința italianului care a avut pe mâinile sale viața a sute de pacienți români.

Lucian Bolcaș a amintit de un caz asemănător, au fost eliberate italienilor diplome de medici de către Universitatea de la Oradea. Avocatul susține că este nevoie de mai multă implicare pentru rezolvarea acestui caz înfiorător.

Până acum totul este absolut anormal. Îmi aduc aminte că în anii 2000-2004, chiar în România, s-au eliberat la zeci de cetățeni italieni diplome de medici false de la Universitatea din Oradea și dacă nu s-ar fi implicat academicianul profesor Ifrim în depistarea și pedepsirea acestor fapte, probabil că lucrurile s-ar fi extins mai mult. De aceea este nevoie de implicare. Domnul președinte al Colegiul Medicilor a spus corect: nu a dat niciun aviz Ministerul Sănătății. Pe filiera aceasta a aprobărilor succesive, care este un filtru bun, s-a întâmplat un lucru: nimeni nu a sesizat organele competente cu privire la depunerea unor acte false, a declarat avocatul Bolcaș, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea Violetei Romanescu, la România TV.

Vezi și: Matthew Mode, medicul fals, descoperit de Adina Alberts. Asta m-a făcut să vorbesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel