Matteo Politi, doctor fals. Avocatul Poporului s-a sesizat

Mihai Ciobanu / 07 feb 2019 / 18:31
MATTEO POLITI
MATTEO POLITI

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul italianului care a exercitat profesia de medic, în România, fără studii de specialitate. 

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui cetăţean italian, care a exercitat profesia de medic în România, fără studii de specialitate. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi a art. 52 din Constituţie, privind dreptul la ocrotirea sănătăţii, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică", informează un comunicat de presă. 

În vederea clarificării aspectelor semnalate de mass-media, se vor efectua demersuri la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, precizează sursa citată. Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti. Politi a fost reţinut miercuri seară pentru 24 de ore.

Vezi şi: Solicitare către Tudorel Toader. I se cere să o susţină pe Kovesi

Stadioane noi Steaua şi Rapid. Când încep lucrările de construire