Maternitatea din Mangalia, noi dotări

bebeluşi la maternitate
bebeluşi la maternitate

Spitalul Municipal Mangalia a primit joi o donaţie de aparatură medicală performantă în valoare de 9.000 de euro, pentru Secţia de Neonatologie, din partea Organizaţiei Salvaţi Copiii România. 

În cadrul conferinţei de presă, organizată la sediului Clubului Nautic Callatis, prilejuită de semnarea documentelor de recepţie a aparaturii - o masă de resuscitare şi incubator performant - pentru dotarea Secţiei de Neonatologie a Spitalului Municipal Mangalia, primarul Radu Cristian a afirmat că investiţiile cele mai bune sunt în educaţie şi sănătate.

"Spitalul Municipal reprezintă un pilon important în zona de sud a litoralului prin serviciile medicale oferite, pentru că deserveşte atât turiştii, cât şi localnicii", a declarat primarul, potrivit unui comunicat remis de Primăria Mangalia. 

La rândul său, Amalia Năstase, ambasador al organizaţiei Salvaţi Copiii, a amintit cât de mult contează ca medicii să fie sprijiniţi în munca lor şi de autorităţile locale, iar maternităţile să fie dotate cu aparatură medicală necesară salvării prematurilor.

"De-a lungul timpului, am întâlnit oameni extraordinari, fie că sunt medici, cadre medicale, directori de spitale, primari. Am observat că la Mangalia, autorităţile locale sunt interesate de spital. Este de datoria noastră să ne tratăm oraşul ca fiind familia noastră", a precizat Amalia Năstase. 

Potrivit Organizaţiei Salvaţi Copiii, proiectul de dotare a Maternităţii Mangalia face parte din programul său de combatere a mortalităţii infantile din România. Este cea de-a doua dotare pe care organizaţia o face în această unitate medicală. La sfârşitul anului 2016, nou-născuţii prematur au primit o şansă în plus la viaţă, după ce Simona Halep, ambasador al Salvaţi Copiii, a donat maternităţii un incubator performant de terapie intensivă. 

Potrivit autorităţilor locale, în cursul anului trecut, Maternitatea din Mangalia a asigurat asistenţă medicală pentru 150 de naşteri, dar cazurile grave au fost transferate la Constanţa, unde exista aparatură medicală adecvată îngrijirii. În judeţul Constanţa, rata mortalităţii infantile a fost în 2015 de 10,2 la mia de copii născuţi vii, sensibil mai ridicată faţă de media pe ţară, de 8 la mie, rată ce poziţionează România pe primul loc din Uniunea Europeană. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel