Material RADIOACTIV, transportat de ruși la Cernăuți. Reacția KGB

Nouă persoane care transportau un kilogram și jumătate de material radioactiv au fost reținute la Cernăuți de către serviciul ucrainean de securitate (SBU). Materialul radioactiv ar putea conține uraniu 235, provenit din Transnistria, potrivit unui comunicat al Ministerului ucrainean de Interne. 

KGB-ul transnistrean a dezminţit informaţiile SBU. Serviciul de securitate de la Tiraspol insistă că în Transnistria nu există substanţe radioative şi acuză SBU că "dezinformează intenţionat opinia publică".

"KGB-ul îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu provocările din partea autorităţilor de la Kiev şi le recomandă acestora să se abţină de la insinuări care dezinformeză intenţionat opinia publică", afirmă Serviciul de securitate transnistrean, scrie Mediafax

VEZI și: SUA îl lovește pe Putin cu o armă mai puternică decât sancțiunile

Autorităţile de la Tiraspol au negat și că ar pregăti un atac militar împotriva Ucrainei. Cele nouă persoane reţinute sunt cetăţeni ai Ucrainei şi ai Rusiei.

Ministerul ucrainean informează că materialul radioactiv, ascuns într-un container artizanal, era transportat din regiunea transnistreană cu ajutorul unui automobil cu numere de înmatriculare străine. SBU mai informează că scopul era de a realiza "o bombă murdară". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel