Măsuri urgente de securitate în liceul în care a învățat Alexandra Măceșanu

Alexandra
Alexandra

Directoarea liceului în care a învățat Alexandra Măceșanu a luat măsuri drastice de siguranță pentru elevilor, din prima zi de școală.

"În momentul în care am aflat de situația fetelor, am vorbit și cu ceilalți membri din consiliul de administrație și cu consiliul profesoral și am stabilit măsuri urgente de securitate. În primul rând, am început de la ideea ca elevii să intre în instituția noastră pe baza unui document care să justifice calitatea de elev. Ne-am gândit la carnetul de elev, având în vedere că acolo este și poza elevului respectiv și nu în ultimul rând, am hotărât de comun acord ca în timpul programului de școală, porțile școlii să fie închise, iar elevii, numai în cazuri extreme, pe baza unui bilet de învoire și în cazuri urgente și cu acordul părinților să părăsească intituția noastră. De asemenea, următorul pas a fost acela de a lua legătura cu fiecare elev în parte și cu fiecare părinte, în prima zi de școală, pentru a  identifica elevii navetiști să să facem o centralizare a rutelor pe care aceștia se deplasează de la școală, până la locațiile de domiciliu, iar împreună să facem o adresă către firmele care administrează transportul elevilor pentru a lua, în cel mai scurt timp, măsura de a-i aduce și a-i duce acasă, direct din fața liceului", a declarat Valentina Ciulavu, directoarea liceului "Mihai Viteazul" din Caracal, pentru România TV.

"Alexandra era o elevă exemplară, cu note bune la învățătură, preocupată de toate activitățile și implicată și în activitățile extra școlare, în ceea ce privește ajutorarea copiilor orfani și a bătrânilor nevoiași. Suntem copleșiți. Încercăm să ne adunăm pentru că plecăm de la ideea că viața își urmează cursul și elevii trebuie să-și desfășoare activitățile așa cum este normal într-o unitate de învățământ și sperăm din tot sufletul ca ea să se întoarcă pentru că este eroina noastră", a mai adăugat aceasta. 

Vezi și: Copiii și tinerii cu deficiențe de vedere, mai sociabili și mai încrezători cu ajutorul terapiei prin escaladă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel