Măsuri Trump. Obama, prima reacție

Fostul președinte american Barack Obama a rupt tăcerea luni, prin vocea unui purtător de cuvânt, la zece zile după plecarea de la putere, pentru a-i încuraja pe americani să manifesteze în apărarea democrației. 

Fără a-l menționa vreun moment pe Donald Trump, purtătorul de cuvânt al fostului președinte, Kevin Lewis, a indicat că Barack Obama salută "nivelul de mobilizare" din țară, în timp ce mai multe manifestații contestă politica președintelui republican, în special ordinul său executiv privind închiderea frontierelor, timp de câteva luni, pentru refugiați și cetățenii din șapte țări musulmane.

"Faptul că cetățenii își exercită dreptul lor constituțional de întrunire, de mobilizare și de a se face ascultați de aleșii lor corespunde exact cu ceea ce noi vrem să vedem atunci când valorile americane sunt în joc", a declarat purtătorul de cuvânt.

"În ceea ce privește comparațiile cu deciziile de politică externă ale președintelui Obama, așa cum am auzit mai înainte, președintele (Obama) este în dezacord fundamental cu noțiunea de discriminare a persoanelor din cauza credinței sau religiei lor", a adăugat acest purtător de cuvânt.

Barack Obama a indicat la terminarea mandatului că se va implica în dezbaterea politică doar dacă anumite linii roșii ar fi trecute, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel