Urmărește emisiunea live


Măsuri fiscale. BNS-CNSLR Frăția, război. Sesizare la Avocatul Poporului

SINDICATE - PROTESTE
SINDICATE - PROTESTE

Confederațiile sindicale din România vor sesiza miercuri Avocatul Poporului în legătură cu actul normativ adoptat de Guvern privind transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, informează BNS. 

Anunțul vine imediat după ce premierul Mihai Tudose a fost prezent la Congresul Naţional CNSRL Frăţia, acolo unde a fost primit bine pentru măsurile fiscale care nu vor afecta salariile. 

Blocul Național Sindical precizează sesizarea la Avocatul Poporului va fi depusă astăzi. 

"Miercuri, 15.11.2017, ora 13:00, confederațiile sindicale din România vor sesiza Avocatul Poporului în legătură cu actul normativ adoptat de Guvern privind transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat", precizează reprezentanții BNS.

Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care prevede, printre altele trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, a fost publicată în Monitorul oficial la finele săptămânii trecute.

De la 1 ianuarie 2018, nivelul contribuțiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă, din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel